издава Е80
Настоящото издание се публикува с подкрепата на Посолството на Кралство Холандия по Програма "Малки проекти на Посолството" (МАТРА КАП).
This edition has been published with the support of the Royal Netherlands Embassy in Sofia under the Small Embassy Projects Programme (Matra/KAP).
следват
днес
до сега
автори
спецификация
разпространение
рекламиране
контакт
за нас
връзки
форум
блог
електрик бг
С Боряна, Младен и Миро - тримата от Небуду груп се срещнах за първи път онлайн през декември месец, миналата година. Натъквайки се на работата им "Tabula rasa" почти случайно в мрежата, докато гуглейки се опитвах да разбера нещо повече за друг въпрос, който ме интересуваше в този момент. Привлечена от информацията, която намерих публикувана за тях на различни сайтове и по-точно от работата им за <billboart.org>, която се връзваше много добре с темата на проекта, над който работех - поканена да курирам за Центъра за съвременно изкуство в Пловдив, побързах да се свържа с тях. "Tabula rasa" участва в "автентичния" си вариант на билборд в публичното пространство на Пловдив, като част от курираната от мен изложба "Критика на чистия образ - между ментето и цитата" 7. октомври-8. ноември 2005, не без известна доза усилие от страна на организаторите, които трябваше да се преборят с предубежденията на местните фирми арендаторски на билбордните рекламни пространства в градската среда на града. Но резултатите от съвместните ни усилия са, че сега "Tabula rasa", в продължение на един месец, ще провокира и радва своите фенове и гражданите в Пловдив, България.

Интервюто е проведено по е-майл в началото на септември 2005.

Интервю с Небуду груп
Идея и въпроси: Димитрина Севова

повече в отпечатания първи брой на 39 грама


"Tabula rasa"

Небуду груп не е група. Той произлиза от една случайност и се състои от Боряна Венциславова, Мирослав Ничич и Младен Пенев. Те действат в областта на медийното изкуство и графичен дизайн, от партиципативни социални проекти до работа в публичното пространство. Небуду груп понастоящем са базирани във Виена.

 
(c) 2005 E80 association